dissabte, 28 de juliol del 1979

Don't stop 'til you get Enough



Comencem encetant aquest nou Blog trencant les normes, ja que aquest fantàstic tema del Michael Jackson no pertany als anys vuitanta, si no que es va llençar a l’any 79. Però, què voleu que us digui, les normes estan per trencar-les, i què millor que aquesta cançó, preludi dels fabulosos anys que tenien que venir desprès, amb aquest explícit lema de no parar fins que no es pugui mes.

Primer single del seu cinquè àlbum en solitari, Off the Wall, el primer fora del mític segell Motown, va estar escrit pel propi Michael, i va ser la seva primera cançó en arribar al número u al Billboard Hot 100 Singles en set anys, desprès d’aquell lacònic Ben del 1972, i assolint les primeres deu posicions arreu del món. Va guanyar també el seu primer Grammy Award com artista en solitari, considerant-se així el primer pas per la futura coronació com a Rei del Pop, distintiu que encara no ha deixat, tot i la seva prematura mort.

Desprès de la seva participació en la (mediocre) adaptació del clàssic Wizard of Oz, amb la Diana Ross, Michael va demanar-li al productor de la pel•lícula, Quincy Jones, si voldria produir-li el seu següent disc en solitari. Jones va acceptar, començant així una estreta relació professional durant bastants anys amb uns suculents fruits que van derivar en dos dels millors àlbums de la època moderna, el ja anomenat Off the Wall, i el Thriller, el disc més venut de la història.

Don’t stop till you get Enough va ser el tret de sortida d’un dels millors àlbums de l’artista, així com de la història. El seu començament llarg, instrumental, amb un crescendo només trencat per un monòleg, quasi un rap, donant pas a una explosió monumental de so pop i funky, seguit dels ja mítics, icónics i típics crits amb falsetto del Michael, fan d’aquesta cançó un numero u total, un excel•lent començament d’una meteòrica carrera musical, d’una llegenda viva, encara i fins i tot avui.


Cançò: Don’t stop ‘til you get Enough
Artista: Michael Jackson
Album: Off the Wall

Compositor: Michael Jackson
Productor: Quincy Jones i Michael Jackson
Release Date: 28 de Juliol de 1979
Label: Epic Records
Billboard: #1 BB Hot 100
Grammys: Best Male R&B Vocal Performance Grammy Award

El Títol: No pot ser més explícit: no parar fins a dir prou.

La Portada: Un Michael Jackson pre-cirurgía estètica somrient, encara amb un saludable color fosc, cabell afro, i nas sense retocar, amb l’smoking negre que va fer famós el vídeo de la cançó, darrere la paret del títol de l’àlbum. La mateixa portada del LP. Funcional.

La Frase: Touch me and I feel on Fire / ain’t nothin’ like a Love Desire

La B-Side: I can’t help It, un tema menor escrit per l’Stevie Wonder i la Susaye Green, també inclòs en l’Off the Wall.

El vídeo: Dirigit i produït pel Nick Saxton, va fer la seva primera aparició a la televisió a l’Octubre de 1979, i va ser el primer vídeo d’en Michael en solitari. Les imatges mostren un Michael somrient, flotant en un ambient farcit de caleidoscòpiques figures geomètriques, ballant amb un elegant smoking negre amb les mànigues arremangades. En alguns moments en Michael es duplica i fins i tot es triplica a sí mateix, creant un moment força innovador per aquella època. Es un tema llarg, molt llarg (més de sis minuts en la seva versió extesa) on podem apreciar les dots de ballarí consumat que va ser en Michael.




L’Anècdota: Quan la mare d’en Michael, una devota membre dels Testimonis de Jehovà, va sentir per primera vegada la cançó, va quedar commocionada per la seva lletra, al•legant que podia tenir greus connotacions sexuals (sic). En Michael li va assegurar que res tenia que veure amb el sexe, però que cadascú pensés el que volgués.

La Pregunta: Per què Off the Wall no està tant ben considerat com el seu successor, Thriller, si en alguns moments (Rock with You, She’s out of my Life) es clarament superior?

Propera Entrega: Do you really want to hurt Me, dels Culture Club