dissabte, 21 d’agost del 1982

Gipsy



Gipsy va ser el segon single del multipremiat disc Mirage dels Fleetwood Mac, desprès del reeixit Hold Me. La lletra de la cançó ens porta a uns temps més pausats, més tranquils, lluny de la voràgine mediàtica en la que el grup s’havia convertit, uns temps on la pròpia Stevie Knicks (la autora) havia de compartir pis i dormir amb un matalàs al terra, vivint com una gitana (gipsy). Una de les millors cançons de la Stevie Knicks, i per lògica, dels Fleetwood Mac. Un clàssic dels vuitanta. Una cançó a recordar i no oblidar. Atenció al preciós vídeo.


Cançò: Gipsy
Artista: Fleetwood Mac
Àlbum: Mirage

Compositor: Stevie Knicks
Productor: Linday Buckingham, Ken Caillat, Richard Dashut i Fleetwood Mac
Release Date: Agost del 1982
Label: Warner Bros.
Billboard: #12 BB Hot 100


El Títol: Nostàlgic recordatori als vells temps, quan els Fleetwood no eren tant famosos, ni tant rics tampoc.

La Portada: La mateixa que el disc al que pertany la cançó, Mirage. Hi veiem el Lindsay Bickingham ballant amb la Stevie, mentre la Christine McVie (un altre membre del grup els observa). Las desavinences entre els integrants del grup van ser molt sonades en aquella època. Així doncs, la portada no pot ser més explícita.

La Frase: So I ‘m back to the velvet underground / back to the floor that I love / to a room with some lace and paper flowers / back to the gipsy that I was

La B-Side: Cool Water, inèdita a l’àlbum

The Extended Version: Hi ha una versió de 5:30 minuts (la que hi surt al vídeo), que només va estar disponible fins al 1992, a la Caixa Retrospectiva 25 Years - The Chain.

El vídeo: Dirigit per l’afamat director Russel Mulcahy (Highlander), va ser el primer World Premiere Video a la MTV a l’any 1982, i el de pressupost més alt fins a la data.



L’Anècdota: La cançó havia de ser per l’àlbum de debut en solitari de la Stevie Bella Donna, però quan el seu nóvio Robin Anderson va morir de leucèmia, el tema va tenir un altre significat per la cantant, i va decidir publicar-lo com a Fleetwood Mac.

La Pregunta: Per què la Stevie fa tant bones cançons amb els Fleetwood (Dreams, Gipsy, la extraordinària Sara), i no ella sola com a solista?

Propera Entrega: West End Girls, dels Pet Shop Boys