divendres, 21 de gener del 1983

Sweet Dreams



Sweet Dreams (are made of this), o només Sweet Dreams com s’el coneix, es el single que va donar a conèixer el duo anglès Eurythmics (la solista i compositora Annie Lennox i el també compositor i productor Dave Stewart) arreu del món, es la seva cançó estàndard, i el tema pel que realment son coneguts. Amb ell varen aconseguir l’èxit que s’els hi resistia (ja tenien un disc anterior), i avui en dia es un de les seves cançons més reeixides, i un veritable himne dels anys vuitanta.

Cançò: Sweet Dreams (are made of this)
Artista: Eurythmics
Àlbum: Sweet Dreams

Compositor: Annie Lennox i Dave Stewart
Productor: Dave Stewart
Release Date: Gener de 1983

Label: RCA
Billboard: #1 BB Hot 100

El Títol: Realment, encara no sabem de què estan fets els somnis

La Portada: La mateixa que la de l’àlbum. L’Annie despullada, amb antifaç, i agafant en la mà un cor vermell, emulant el fruit prohibit. Ambigua.

La Frase: I'm gonna use you and abuse you / I'm gonna know what's inside you

La B-Side: I could give you a Mirror (alternate version). Un altre dels temes de l’àlbum.

The Extended Edition: En el inevitable Maxi Single de la època hi havia una versió estesa de 4:48 minuts, en front dels 3:35 de la versió del disc.

El vídeo:

Va estar dirigit pel Chris Ashbrook i emès unes setmanes abans que sortís el disc, i està reconegut com un dels clàssics vìdeos de la primer època de la MTV. La andrògina imatge de l’Annie Lennox, amb el cabell color taronja, immediatament es va convertir en la marca del grup, quedant en la retina dels espectador per a sempre més. Va guanyar el Best New Artist MTV Video Music Award al 1984.



L’Anècdota: La seqüència de sintetitzador que ha fet famosa la cançó la va descobrir accidentalment el Dave Stewart quan va reproduir una pista de baix a l’inrevés a l’estudi de gravació.

La Pregunta: Sweet Dreams va ser el quart single del disc. Els altres tres no varen tenir cap èxit fins que aquest va sortir a la venda. El tercer, Love is Strange, es va re-editar desprès del Dreams, aconseguint l’èxit que al començament no va tenir. Així doncs, per què no van llençar el Sweet Dreams el primer single?

Propera Entrega: Take on Me, dels a-ha