dissabte, 14 de gener del 1984

New Moon on Monday



Segon single del tercer disc de la banda de new wave anglesa Duran Duran, Seven and the Ragged Tiger, de l’any 1984. Va ser un gran èxit, assolint el top-ten tant a les llistes angleses com al Billboard americà. Sorpresivament, va ser un fiasco a Austràlia i a Escandinàvia, mercats on el single següent, The Reflex, va ser un gran èxit, arrivant al numero u.

Durant aquell any 1984 es va donar la circumstància de coincidir a les llistes d’èxits aquest àlbum dels Duran Duran, així com el True dels Spandau Ballet, derivant en una àgria rivalitat i competència entre els membres dels dos grups, atiant-se uns als altres en les entrevistes radiofòniques i de televisió de la època. Malauradament, tal i com s’ha vist desprès, ni un grup ni l’altre van arrivar massa lluny: els Spandau, desprès de tres àlbums més van desaparèixer del mapa, i els Duran, encara que avui en dia encara publiquen discs, no son ni han estat l’ombra que van ser als anys vuitanta.

Cançò: New Moon on Monday
Artista: Duran Duran
Album: Seven and the Ragged Tiger

Compositor: Duran Duran
Productor: Duran Duran, Ian Little i Alex Sadkin
Release Date: 14 de Gener de 1984
Label: Emi
Billboard: #10 BB Hot 100 / #9 UK Singles
Grammys: Long Form Music Video Grammy Award
Short Form Music Video Grammy Award

El Títol: Un títol molt romàntic per una cançó pop gairebè disco

La Portada: Molt simple.

La Frase: Send me your warning Siren / as if I could ever hide / last time La Luna.

La B-Side: La peça instrumental Tiger Tiger

El vídeo: Va ser dirigit pel director Brian Grant a França. En ell es veu a la banda caracteritzada com un grup de rebels organitzant una revolta contra un règim opresiu militar. Hi ha una versió extesa de 17 minuts que inclou una llarga introducció abans que comenci la cançó, i fins i tot n’hi ha una de més curta sense el pròleg de la versió estàndard.



L’Anècdota: Les dues versions no oficials del vídeo de la cançó estan incloses com a Easter Eggs dins de del DVD del 2004 Greatest.

La Pregunta: Per què hi havia tanta rivalitat entre els membres dels Duran Duran i els dels Spandau Ballet?

Propera Entrega: Gipsy, dels Fleetwood Mac