dilluns, 7 d’abril del 1986

Digging your Scene



A l’any 1984 va irrompre en la escena musical britànica un grup anomenat Blow Monkeys, liderat per un personatge androgin i asexual que es feia dir Doctor Robert. No va ser, però, fins l’any 86 que aquest grup va donar la campanada amb el segon single del seu segon disc, Animal Magic, titulat Digging your Scene. La cançó va cridar l’atenció del públic anglès per les seves tòpiques lletres, parlant de la lacra de la SIDA i del rebuig per part de la societat a la comunitat gai.

Cançò: Digging your Scene
Artista: The Blow Monkeys
Àlbum: Animal Magic

Compositor: Dr. Robert
Productor: Peter Wilson, Adam Moseley i Dr. Robert
Release Date: 7 d’Abril de 1986
Label: RCA / Ariola
Billboard: #14 BB Hot 100

El Títol: Es refereix a no donar-li voltes a un mateix tema, per molt dramàtic que sigui aquest. La SIDA començava a fer estralls.

La Portada: No gens afortunada. Una imatge d’un rocker Doctor Robert posant-se unes ulleres de sol negres. Desaprofitada.

La Frase: It’ll get you in the end / it’s God revenge

El vídeo: Una actuació dels Blow Monkeys en una sala de festes, amb un Doctor Robert convertit en una mega star, pagadíssim d’ell mateix, tant que ni tan sols dissimula el play back acostant-se el micro a la boca. Atenció al joc visual dels dos negres d’esmoquing blanc als background voices.



L’Anècdota: Hi van haver seriosos dubtes que aquesta banda era anglesa. Els oients de les emissores de ràdio on es programava la cançó trucaven a les estacions per a saber qui eren aquests negres americans que tocaven com el So de Philadelphia

La Pregunta: Per què ja no es fan cançons com aquestes?

Propera Entrega: Each and Everyone, dels Everything but the Girl