dissabte, 5 de maig del 1984

Wake me up before you Go-Go

Wake me up before you Go-Go va ser el primer single del multpremiat i multivendes Make it Big, el segon disc dels George Michael i l'Andy Ridgeley, els Wham. Produit pel propi George Michael, la cançó va arribar ben aviat al primer lloc en l'UK Singles Charts, i no seria l'únic. Aquest tema denota el bon rotllo i l'optimisme exacerbat d'un grup musical orientat clara i descaradament a una joventut adolescent essencialment femenina, amb un pop suau i força edulcorat, encara sense arribar a ser ensucrat o embafador.

Lluny de les lletres més o menys compromeses del seu anterior àlbum, Fantastic, on parlaven de la desocupació professional, els casaments anticipats o les baralles entre pares i fills, amb el llançament del Wake Me els Wham varen derivar a un pop més transparent, amb oberts somriures, impossible roba colorida i massives interpretacions en directe, encara que tot un pel més sofisticat, de cara al pop molt més adult que ens havia de deparar el futur.

Cançó: Wake me Up before you Go-Go
Artista: Wham!
Àlbum: Make it Big

Compositor: George Michael
Productor: George Michael

Release Date: 5 de Maig de 1984
Label: CBS / Epic Records
Billboard: #1 Billboard Hot 100 / #1 UK Singles Chart

El Títol: En George Michael es va inspirar en una nota que va deixar el seu company de grup, l'Andrew Ridgeley, als seus pares, dient Wake me up before you Go, però, accidentalment, va repetir la paraula Up. Al veure-ho, l'Andrew va repetir també la paraula Go, aquest cop intencionadament.

La Portada: Una imatge d'una noia profusament maquillada, amb uns colors molt vius. Es una de les poques on no hi surten ni el George Michael ni el seu Partner in Crime, l'Andrew Ridgeley

La Frase: Cuddle up, move in tight / we'll go dancing tomorrow night / It's cold out there, but it's warm in bed / they can dance, we'll stay uin home instead

El vídeo: El clàssic vídeo de la performance de la cançó. Molt color, roba llampant, guants fosforescents, tot orientat cap a una audiència teenager (el fenomen fan sempre ha fet molt de mal)



L’Anècdota: Molts anys desprès, l'actor anglès Hugh Grant parodiaria aquest vídeo en una de les seves pel•lícules més entranyables, Music and Lyrics.

La Pregunta: Què s'en ha fet de l'Andrew Ridgeley?

Propera Entrega: El Dancing in the Dark, del Bruce Springsteen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada