dilluns, 21 de maig del 1984

Each and Every One



Els Everything but the Girl son una banda de pop-rock alternatiu anglesa sorgida a començaments dels anys vuitanta a la ciutat de Hull, al Regne Unit. Els seus components, el compositor i guitarrista Ben Watts i la solista i també compositora Tracey Thorn, es van conèixer a la Universitat de Hull quan la Tracey formava part del trio musical Marine Girls, i el Ben va contribuir amb la fotografia de portada del seu primer àlbum Lazy Ways.

Desprès del seu single de debut, una versió del Night and Day del Cole Porter, els Everything van treure el seu primer àlbum al Maig de 1984, Eden, on hi havia una petita joia, el primer single del disc, que es deia Each and Every One, amb un so mescla de jazz, pop i bossa nova, que no va deixar indiferent a ningú. A partir d’aquell moment, el grup va ser considerat part del estil musical conegut com a sofisti-pop, estil que incloïa grups com Sade, Matt Bianco o els Style Council (precisament al disc Cafe Bleu d’aquests últims, els Everything hi van participar).

Un cop Each and Every One es va estrenar, els seguidors de la escena musical indie britànica ja estaven familiaritzats amb el Ben i la Tracey, degut als seus discs anteriors en solitari, però als Estats Units eren uns complerts desconeguts, i el single va irrompre en les emissores de ràdio americanes com si fos d’un altre planeta. Aquella sofisticada cançó, meitat jazz meitat bossa nova, amb congues i sordines i amb la subtil i gutural veu de la Tracey, tan rica i genuïna melòdicament, va fer un punt i apart amb la resta dels hits radiats de la època, generant així un devot culte quasi diví als Everything des de el començament.


Cançò: Each and Every One
Artista: Everything but the Girl
Àlbum: Eden

Compositor: Ben Watts i Tracey Thorn
Productor: Robin Millar
Release Date: Maig de 1984
Label: Blanco y Negro
Billboard: #28 UK Singles

El Títol: Fa referència a l’amor que li dona el seu amant val el mateix que el que li dona qualsevol altre

La Portada: La Portada del Eden va ser dissenyada per una de les integrants al primer grup de la Tracey, les Marine Girls, Jane Fox

La Frase: Try to show me heaven and then slam the door / You offer shelter at a price much too dear / And your kind of love's the kind that soon disappears

La B-Side: Native Land, un tema no inclòs a l’àlbum

L’Anècdota: Es ja famosa i coneguda la anècdota d’on van treure el seu (llavors) estrany i llarg nom: era l’eslògan de la botiga de mobles Turner’s, a la Beverly Road de Hull, on deia que per les vostres necessitats al dormitori, ho tenim tot menys la noia.

La Pregunta: Per què a Eden no hi surten les cançons Mine i Native Land (primers treballs del grup), i a la versió americana del Eden (titulada simplement Everything but the Girl) si que hi surten?

Propera Entrega: Moonlight Shadow, del Mike Oldfield

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada